Gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat: 5 redenen om je te laten bijstaan door een professional

avocat divorce
Vous vous demandez probablement comment parvenir à un divorce le plus simplement possible. Ainsi, vous hésitez à vous faire assister d’un avocat dans vos démarches, de peur que le coût de celui-ci soit trop important ou encore parce que vous pensez qu’il ne pourra pas résoudre vos problèmes à votre place.

Voici les raisons pour lesquelles il est important et non négligeable de se faire accompagner par un avocat dans le cadre d’un divorce.

Een juridische vraag?

Inhoudsopgave

Niets vergeten tijdens de procedure bij wederzijdse toestemming

Je weet het, in België bestaan er twee procedures om te scheiden: de scheiding met wederzijdse toestemming of de scheiding wegens onherstelbare ontwrichting.

Om niets te vergeten

In de eerste procedure, de eenvoudigste, kom je met je partner overeen om te scheiden en de gevolgen ervan. Zelfs als je kiest voor dit type scheiding, de zogenaamde "wederzijdse toestemming", is het altijd handig om een advocaat in te schakelen. Je kunt namelijk antwoorden krijgen op eventuele vragen, maar vooral zorg je ervoor dat je niets vergeet.

De advocaat kan je ook advies geven over punten waaraan je misschien niet hebt gedacht. Je kunt gemakkelijk en snel met een advocaat praten door het tijdstip te kiezen waarop je wilt dat hij je contacteert, op onze site welexit.be.

Begeleiding en ondersteuning tijdens de procedure voor onherstelbare ontwrichting

Wanneer je het niet eens kunt worden met je partner, is het sterk aanbevolen om je te laten bijstaan door een advocaat. Deze kan je begeleiden gedurende de hele echtscheidingsprocedure voor onherstelbare ontwrichting. De advocaat zal je de beste strategieën aangeven om een einde te maken aan de meningsverschillen die blijven bestaan met je echtgenoot. Het is belangrijk om je zelfverzekerd en ondersteund te voelen wanneer je besluit te scheiden. Deze zal er zijn om je belangen te verdedigen.

Assistentie en informatie over je rechten

We raden je ook aan om een advocaat in te schakelen zodat deze je alle rechten kan uitleggen, zoals bijvoorbeeld alimentatie, voogdij over de kinderen... Een scheiding mag nooit lichtvaardig worden opgevat, en de experts op dit gebied zullen je bijstaan om je geest te ontlasten tijdens je stappen. 

Welexit vindt de advocaat die je nodig hebt. Je hoeft alleen maar op zijn oproep te wachten, op het moment dat je kiest, en alles zal op zijn best gaan!
Vul ons formulier in om in contact te worden gebracht met een advocaat gespecialiseerd in familierecht.

Een juridische vraag?