Familierecht advocaat: 3 redenen waarom u die nodig heeft

droit de la famille
De familierecht advocaat is een jurist gespecialiseerd in geschillen met betrekking tot het gezinsleven: huwelijk, echtscheiding, kinderen, het gemeenschappelijk vermogen, wettelijk samenwonen.... Hieronder volgt een kort overzicht van de gebieden waarop een familierecht advocaat u kan helpen.

Een juridische vraag?

Inhoudsopgave

De familierecht advocaat voor echtscheiding

In België is het niet altijd nodig om een advocaat te hebben bij een echtscheiding. Als professional zal die u echter kunnen helpen bij alle administratieve en juridische procedures. Tijdens een echtscheiding kunnen beide echtgenoten een beroep doen op één gezamenlijke advocaat, met wie zij het echtscheidingsconvenant opstellen.

Het is ook mogelijk dat elke echtgenoot door een andere advocaat wordt vertegenwoordigd. De onderhandelingen over de voorwaarden van de echtscheiding zullen in dat geval plaatsvinden tussen de echtgenoten, elk vertegenwoordigd door een eigen advocaat in familierecht.

Zo’n advocaat is gespecialiseerd in vragen over de belangen van het kind, het vermogen van de echtgenoten of zelfs de alimentatie. Die kan dus een echte troef zijn om het juridische aspect van een echtscheiding, die hoe dan ook psychologisch al moeilijk kan zijn, te vereenvoudigen.

De familierecht advocaat voor een huwelijk en het wettelijke samenwonen

Hoewel het niet nodig is een advocaat in familierecht te raadplegen om te trouwen, kan deze professional op het gebied van huwelijksrecht u helpen bij het opstellen van uw huwelijkscontract. Ook kan die u helpen bij een latere wijziging van dat contract.

De hulp van een familierecht advocaat kan ook van onschatbare waarde zijn bij het beheer van eventuele geschillen, die tijdens het huwelijk kunnen ontstaan.

Echtscheiding, gezinsfiscaliteit, erfenis tussen echtgenoten, huiselijk geweld: de advocaat familierecht kan de echtgenoten begeleiden en wegwijs maken bij de verschillende problemen of vragen die zich tijdens het huwelijk kunnen voordoen.

Voor wie niet wil trouwen, is de familierecht advocaat ook bevoegd op het gebied van wettelijk samenwonen. Een specialist die u kan adviseren over alle vragen met betrekking tot vermogen, kinderen, belastingen, huiselijk geweld of zelfs bij de beëindiging van wettelijke samenwoning.

De familierecht advocaat voor erfenissen

Testamenten, erfenissen, organisatie van het vermogen: de familierecht advocaat is ook een professional in erfeniszaken. Die u zal helpen bij het opstellen van een testament, u adviseren over de regels van de erfenis en u bijstaan in alle - soms omslachtige - procedures die volgen na het overlijden van een familielid.

Buiten deze gebieden kan uw familierecht advocaat ook in andere situaties optreden: elke vraag over kinderen of familievermogens valt onder hun bevoegdheid.

Hoe vind ik een familierecht advocaat?

Via onze dienst kunt u spreken met een advocaat bij u in de buurt, gespecialiseerd in familierecht, en dat voor slechts 29 €! Hiervoor vult u alleen even het formulier op onze homepage in. Doe het nu. Het vraagt niet langer dan een minuut.

Een juridische vraag?