Distributeur de billets : Que faire en cas de problème ?

Wanneer je contant geld wilt opnemen, denk je meteen aan de geldautomaat. Echter, deze machines kunnen storingen hebben en grote problemen veroorzaken. Wat doe je in zulke gevallen? Wij leggen alles uit!

Een juridische vraag?

Inhoudsopgave

De geldautomaat: waar hebben we het over?

Geldautomaten zijn machines die gebruikers in staat stellen om op elk moment contant geld op te nemen, zonder dat ze naar een bank of agentschap hoeven te gaan.

In België worden deze machines beheerd door banken of onafhankelijke bedrijven. Het is dus hun verantwoordelijkheid om te zorgen voor het onderhoud en de goede werking van de geldautomaten.

Wat te doen bij een probleem met een geldautomaat?

Het gebeurt soms dat geldautomaten uitvallen of dat er een probleem is bij een opname. 

In dat geval is het aanbevolen om de bank onmiddellijk te contacteren of het bedrijf dat de geldautomaat beheert, om het probleem te melden en een oplossing te vinden.

Als het probleem verband houdt met je bankkaart, is het passend om je eigen bank te contacteren voor hulp.

Mijn bankkaart is ingeslikt door een geldautomaat: wat nu?

Als de geldautomaat zich bevindt bij een bank of een onafhankelijk bedrijf, kun je direct in de instelling vragen of ze de bankkaart kunnen terugvinden.

Maar wat als je bankkaart door de geldautomaat is ingeslikt en de bank of het beherende bedrijf niet open is? 

In dat geval is het passend om de bank of het beherende bedrijf zo snel mogelijk te contacteren om het incident te melden en de teruggave van de kaart te vragen.

Goed om te weten: deze teruggave kan enkele dagen duren, dus het is raadzaam om over alternatieve betaalmiddelen te beschikken in de tussentijd.

Als de bank of het beherende bedrijf de bankkaart niet kan teruggeven, kan je een nieuwe kaart aanvragen bij je bank. 

In geval van financieel verlies door dit incident (bijvoorbeeld als je geen geld kunt opnemen om essentiële goederen te kopen), moet je contact opnemen met je bank om een oplossing te vinden.

Bovendien, als het incident uitsluitend te wijten is aan een storing van de geldautomaat, kan je je wenden tot de instelling die verantwoordelijk is voor de geldautomaat om compensatie te krijgen.

Heb je vragen?

Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om binnen 24 uur een consult te reserveren met een advocaat vanaf € 29. Vul daarvoor gewoon dit formulier in op onze homepage.

Je kunt ook al uw vragen stellen aan Mylittlelawyer, een kunstmatige intelligentie die gespecialiseerd is in Belgisch recht en die we hebben ontworpen zodat je binnen enkele seconden gratis antwoorden op je juridische vragen kunt krijgen!

Een juridische vraag?