Boete parkeren: Scan car, een geldmachine voor de gemeenten?

scan car
Je hebt misschien al een scan car gezien als je in Brussel, La Louvière, Charleroi, Doornik of zelfs Luik woont. Maar waarvoor dienen ze? Zijn ze echt foutloos? Hier is wat je moet weten over deze nieuwe robots die "scan cars" worden genoemd.

Een juridische vraag?

Inhoudsopgave

Een scan car, wat is dat?

Scan cars zijn auto's uitgerust met camera's die nummerplaten herkennen op het dak, en die de gereguleerde parkeerzones controleren, dus de blauwe zones en de betaalzones. 

Ze zullen foto's nemen van geparkeerde auto's terwijl ze door de straten rijden. Vervolgens worden de genomen foto's geanalyseerd om te controleren of je al dan niet hebt betaald om je voertuig te parkeren. Als je niet hebt betaald, zal de gemeente je een parkeervergoeding sturen. 

Het is dus gewoon een auto die nu je auto's controleert, en niet langer menselijke controleurs. 

Dit stelt de gemeenten in staat om het aantal dagelijkse controles te verhogen en zo meer parkeervergoedingen uit te geven. Een scan car kan inderdaad tussen 10.000 en 20.000 voertuigen per dag analyseren, 10 keer meer dan een menselijke controleur.

Voorbeeld van een probleem gerelateerd aan scan cars: gehandicapten

Zoals vaak gebeurt, zegt nieuwe technologie nieuwe soorten fouten.

Voor de scan car kunnen we met name een probleem noemen met betrekking tot het parkeren van gehandicapten. Het komt vaak voor dat mensen met een gehandicaptenparkeerkaart toch vergoedingen moeten betalen. 

De scan cars beschouwen hen als "fraudeurs" omdat ze de parkeerkaart op de voorruit van het voertuig niet kunnen waarnemen.

Sommige steden proberen dit probleem echter op te lossen door mensen met een gehandicaptenparkeerkaart twee kentekenplaten in een database te laten registreren. 

Dit systeem, hoewel niet perfect, is nog niet in Brussel geïmplementeerd. Het zou echter tijd besparen voor iedereen door het aantal betwistingen en dus ook het aantal controles door parkeeragenten te verminderen. 

Weet echter dat sommige gemeenten, waaronder Brusselse gemeenten, de betaling van de vergoeding opschorten in geval van betwisting op basis van het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart. Als dit het geval is, zou je een vermelding hierover moeten vinden in de brief die de betaling van de vergoeding eist. 

Andere problemen en beperkingen van de scan car

Naast het probleem met gehandicaptenparkeerkaarten zijn er andere ongemakken waargenomen. 

De scan car heeft met name aangetoond dat ze niet in staat is om parkeerplaatsen met een oplaadpunt voor elektrische auto's te herkennen of het verschil te maken tussen een stop en een parkering. 

In dit verband heeft een zaak onlangs weerklank gevonden in het hele land. Het ging om een priester uit Genk die even uit zijn auto stapte om een brief te posten. Deze korte stop, die op zich geen betaling vereiste, kostte hem toch een vergoeding van 20 € die snel opliep door zijn weigering om te betalen. Gelukkig liet hij het er niet bij zitten en werd de vergoeding geannuleerd door de vrederechter die de zaak behandelde. 

Het verhaal is dus goed afgelopen voor deze priester, maar hoeveel mensen hebben betaald zonder te weten dat ze bezwaar konden maken, of gewoon omdat ze niet de energie hadden om een juridische procedure te starten?

Zouden we het op een andere manier kunnen gebruiken?

Scan cars worden gebruikt in België, maar ook in Marseille en Amsterdam. Toch is het alleen in Amsterdam dat ze op een andere manier worden gebruikt. 

Inderdaad, de stad Amsterdam gebruikt deze auto's niet alleen om te controleren op parkeren in gereguleerde zones, maar ook op parkeren buiten de wettelijke parkeerzones. Het doel hier is om wildparkeren te detecteren en te bestraffen, wat een groot risico vormt voor voetgangers en fietsers. 

Dit gebruik helpt de autoriteiten om probleemgebieden te identificeren, waardoor ze maatregelen kunnen nemen om wildparkeren te voorkomen. 

Helaas is deze toepassing van de scan car bij ons nog niet in gebruik. Het zou echter voordelig zijn voor de mobiliteit van voetgangers en fietsers, die vaak geconfronteerd worden met het onbeschofte en gevaarlijke gedrag van sommige automobilisten.

Heb je vragen?

Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om binnen 24 uur een consult te reserveren met een advocaat vanaf € 29. Vul daarvoor gewoon dit formulier in op onze homepage.

Je kunt ook al uw vragen stellen aan Mylittlelawyer, een kunstmatige intelligentie die gespecialiseerd is in Belgisch recht en die we hebben ontworpen zodat je binnen enkele seconden gratis antwoorden op je juridische vragen kunt krijgen!

Een juridische vraag?