Toegang tot de rechter, voor iedereen.

Aan meer dan 80% van de juridische behoeften in de wereld wordt niet voldaan. Bij Welexit geloven we dat een gevoel van rechtvaardigheid essentieel is voor ieders welzijn. Onze missie is de toegang tot juridisch advies te democratiseren, zodat het recht geen privilege van de rijken is. Hoe doen we dit? Door menselijke en technologische processen te ontwikkelen waarmee u op een snelle, eenvoudige en betaalbare manier toegang krijgt tot juridisch advies van hoge kwaliteit.

Welexit team
Consultation

Waar moet je beginnen als je een juridische vraag hebt?

Wij hebben een systeem ontwikkeld dat u rechtstreeks in contact brengt met een advocaat bij u in de buurt die competent is om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Daartoe zijn wij partnerschappen aangegaan met honderden advocaten in België. Het enige wat u hoeft te doen is ons formulier in te vullen en te wachten op uw consultatie.

Ons team

Ons team bestaat uit voormalige advocaten, IT-ontwikkelaars en juristen. Wij hebben een eenvoudige voorwaarde gesteld om tot ons team toe te treden: u moet een sterke wil hebben om het recht toegankelijk te maken voor alle segmenten van de samenleving. Een mooi CV is niet genoeg. Wij zijn op zoek naar vrouwen en mannen die gedreven worden door een droom van sociale gelijkheid. 

Maor Benzvi

Maor Benzvi

Co-founder & CTO

Yizhaq Kricheli

Yizhaq Kricheli

Co-founder & CEO

Violette Hanania

Violette Hanania

Juridisch adviseur

Hugo Lagrave

Hugo Lagrave

Juridisch adviseur

Welexit's richtlijnen

"Niemand wordt verondersteld de wet te negeren". We kennen allemaal dit gezegde. Behalve dat België 5 parlementen heeft die dagelijks wetten aannemen. Dus zouden we een gezegde moeten hebben dat zegt "Niemand begrijpt de wet".

Welexit wil het recht vereenvoudigen door kwaliteitsvolle inhoud te creëren en het gemakkelijk te maken om rechtstreeks juridisch advies te krijgen van juridische professionals. 

Zoals vaak het geval is, kosten complexe dingen tijd. En ons levenstempo wordt steeds hoger. Dit maakt het moeilijk om de tijd te vinden om onze juridische behoeften naar behoren te behandelen. En we vinden onszelf overweldigd en gestrest.

Bij Welexit willen we een systeem opzetten dat u in staat stelt duidelijke antwoorden te krijgen, en snel. 

Je staat 's morgens niet op om je met juridische zaken bezig te houden, en dat is normaal. Daarom zorgen wij ervoor dat u het antwoord op uw juridische vragen in een paar minuten kunt vinden. U vult ons formulier in een paar seconden in, en een advocaat zal u bellen om u te adviseren op een door u gekozen tijdstip. 

Wil je de advocaat zien? Geen probleem. U kunt ook kiezen voor een consult per videoconferentie of op het kantoor van de advocaat.

Je geest is nu helder en je leven kan verder gaan zoals normaal.

Terwijl de overgrote meerderheid van de diensten erin geslaagd is zichzelf democratischer te maken, heeft de juridische wereld zich lange tijd verzet tegen de technologische vooruitgang. Het resultaat: juridische diensten zijn relatief duur en ondoorzichtig. En toch zijn de inkomens van veel advocaten veel lager dan men zou denken. 

Bij Welexit geloven we dat het tijd is om de manier waarop juridische diensten werken te revolutioneren, samen met advocaten. Het wordt tijd dat de kosten van de diensten van advocaten voorspelbaar en voor iedereen toegankelijk worden. En dit moet iedereen ten goede komen, zowel justitiabelen als advocaten.

Gezien de complexiteit van het recht, de voortdurende evolutie ervan en de grillen van de gerechtelijke procedures, is dit niet gemakkelijk. Maar de technologie maakt het mogelijk.

De ambitie van Welexit is om het "mogelijke" om te zetten in "realiteit".

De filosofie van Welexit bestaat erin de technologie te gebruiken om een dienst te ontwikkelen die efficiënt en snel is en steeds meer ten dienste staat van de mensen.

Daarom hebben wij advocaten in het middelpunt van ons project geplaatst, om alle justitiabelen bij hun juridische problemen te begeleiden. 

Ook om die reden zullen wij altijd rechtstreeks toegankelijk blijven voor onze gebruikers.

Overal waar hart en creativiteit nodig zijn, staat er altijd wel iemand voor je klaar.